Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2013. február 21., csütörtök

Részeges csirkemáj



·        2 nagy fej vöröshagyma
·        50 dkg csirkemáj
·        1 kis konzerv sűrített paradicsom
·        só, bors, morzsolt majoránna, cukor
·        1 dl sör, 1/2 dl. Worcestershire öntet
·        olaj


A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt csirkemájat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ízlés szerint majorannával, kb. két kiskanál cukorral. . Hozzáadjuk a Worcestershire öntetet, a sűrített paradicsomot,  majd a sört is. Jól átkeverjük, majd 10 percig fedő alatt kis lángon pároljuk.
Burgonyapürével tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánok!



3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jol nez ki.Egeszen biztosan el fogom kesziteni, koszonom az otletet:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen! Majd írd meg , hogy ízlett :-)

    VálaszTörlés
  3. Ez az! Én is leadtam a rendelést hétvégére. Valami belsőség legyen. Vagy máj, vagy zúza, esetleg szív! :)

    VálaszTörlés