·
60 dkg liszt
·
25 dkg zsír
·
2 tojás
· 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kiskanál cukor
·
2-2, 5 natúr joghurt
·
1 csomag vaníliás cukor,
fahéj
·
25 dkg cukor
· baracklekvár
·
1 tojás a kenéshez
·
porcukor a tetejére
Az élesztőt felfuttatjuk
a cukros tejben. A lisztet egy nagy tálban összegyúrjuk a zsírral, sóval,
cukorral, beledolgozzuk a tojásokat és a joghurtot is. Közepesen lágy, könnyen
nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk, további tej hozzáadásával lazíthatjuk, ha
szükséges. Letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán kb.
fél cm vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval 7 x 7 cm-es négyzetekre vágjuk. A
négyzetek közepébe baracklekvárt teszünk, majd a két átlós csücskét
összenyomjuk.Nem baj, ha egy kis lekvár kifolyik, a tésztára sült lekvárnál nincs is finomabb :) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé,
tetejüket lekenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a vaníliás cukorral és
néhány csipetnyi fahéjjal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Miután enyhén kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Azok kedvéért, akik ebben
a nagy melegben úgy döntenek, hogy inkább egy jó nagy pohár hideg limonádéval a
kezükben hűsölni szeretnének és nem a konyhában szorgoskodni, ajánlani
szeretném a Foodpanda oldalát. Ez egy nagyszerű ételrendelő
oldal, ahol az étel könnyen és egyszerűen házhoz megy :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése