- 7 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- csipetnyi só
- fél csomag sütőpor
- házi baracklekvár
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A sárgáját elkeverjük a cukorral és habosra keverjük.
- A kétféle tojáshabot óvatosan összekeverjük, majd három adagban hozzászitáljuk a sütőporos lisztet. Laza mozdulatokat összekeverjük, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze.
- A tésztamasszát ráöntjük egy nagy, lapos, sütőpapírral kibélelt tepsire és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
- Sütés után nedves konyharuhára borítjuk és feltekerjük. Néhány perc múlva a sütőpapír könnyen lejön.
- Ha kissé kihűlt, megkenjük baracklekvárral, újra feltekerjük és megszórjuk porcukorral.
Aaaah! Hogy ezt nagyanyám mennyire tudta ... de mennyire! :)
VálaszTörlésRemélem megérem, hogy én is süthessek az unokáknak :))
TörlésBizonyosan! :)
TörlésEgyszerű sütemény, de mégis kedvencünk :) 8 hónapos unokámnak még nem sütöm, de annak is eljön az ideje, igaz? :)
VálaszTörlésVicuska, el sem hiszed, milyen gyorsan! :)
TörlésA férjem kedvence, nagyon guszta! :-)
VálaszTörlésKöszönöm. Nálunk az én kedvencem :)
TörlésKlasszikus süti, szeretjük. :) Guszta!
VálaszTörlés