- 50 dkg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 25 dkg konzerv paradicsom (egész)
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- só, bors, cukor, citromlé, babérlevél
- olaj
- A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát. Eddig mindig friss gombából készítettem, de most kipróbáltam valami mást. Az Aldiban vásároltam üvegben eltett gombát, 3-4 fajtát tartalmaz. Eddig csak pizzára használtam, gondoltam kipróbálom vele a salátát. Jó ötlet volt, nagyon finom lett :) Ha friss gombát használunk, akkor megpucoljuk és vékony szeletekre vágva adjuk a megdinsztelt hagymához.
- A gomba után hozzáadjuk a paradicsomot, paradicsompürét sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük borssal, cukorral, citromlével. . Mi borsosabban szeretjük, ezért adtam neki bőven.
- Beleteszünk 2 babérlevelet és fedő alatt 15- 20 percig pároljuk. Amikor a paradicsomok szétfőttek és a mártás besűrűsödött, készen van. Hagyjuk kihűlni, ha szükséges, utána ízesíthetünk. Kivesszük a babérleveleket és jól lehűtve tálaljuk. A gyerekeim pirítóssal szeretik a legjobban :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése