Sokszor készítek rakott ételeket, rendszerint sok sok hússal. :) Most kipróbáltam egy hús nélküli változatot, nagyon finom lett, nem volt hiányérzetem. A gyerkőcök rajongtak érte, ők kevésbbé húsimádók, mint én :) Éva rakott zöldbabja adta az ötletet, ezúton is köszönöm neki! :)
- 1 kisebb fej karfiol
- 10 dkg rizs
- 1 nagy pohár tejföl (320 g)
- 2 tojás
- só, bors, vaj
- 30 dkg trappista sajt
- A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük.
- A rizst puhára pároljuk, a tojásokat elkeverjük a tejfölben, enyhén megsózzuk, a sajtot lereszeljük.
- Egy jénai vagy más tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd rétegezzük a hozzávalókat. Karfiol, rizs, tejföl, reszelt sajt. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, majd újra jön egy réteg karfiol, rizs és tejföl. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 180 fokos sütőben lefedve 20 percig sütjük. Fedő nélkül további 7-8 percig pirítjuk.
Nagyon guszta! Örülök hogy kipróbáltad, nekem is nagyon ízlett!
VálaszTörlésKöszi Éva, nagyon ízlett, legközelebb jön a zöldbab :)
TörlésRizzsel még nem készítettem rakott karfiolt, de tetszik az ötlet. Finom lehet, persze JÓ sok sajttal. ;)
VálaszTörlésA sok sajt alap :))
TörlésEz nagyon jó! Bár én elfogultnak számítok karfiol ügyben. Néha eljátszom azt is, hogy veszek egyet, sós lében megfőzöm és elfogyasztom csak úgy natúr. :)
VálaszTörlésKedves MJ, köszönöm! Szívemből szóltál, én is imádom. Bármikor, bármilyen formában jöhet, ettem már nyersen is...bár az nem az igazi :))
TörlésNagyon guszta ez a rakott karfiol. Még nem készítettem eddig, de ez most nagyon megtetszett!:)
VálaszTörlés