- 35 dkg liszt
- 150 g joghurt vagy tejföl (12%os)
- 1 kiskanál só
- 1 tojás
- kb. 1 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 3 evőkanál olaj
- 8 kisebb vagy 4 hosszú vékony virsli
- 1 tojás a kenéshez
- mustár
Limara oldalán találtam a receptet, azóta szinte hetente sütök egy-egy adagot. A gyerekeim nagyon szeretik, frissen sütve ropogós, gyorsan elfogy. Dupla adagot is készíthetünk, a maradékot fagyasztjuk, reggelire, uzsonnának csomagolva, bármikor előkaphatjuk :) Ketchuppal, salátával isteni...
- A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű joghurtot vagy tejfölt, sót, tojást, élesztőt, olajat és a vizet. Kipróbáltam friss és szárított élesztővel is, mindkettővel jó lett, nem éreztem különbséget.
- Alaposan összekeverjük, robotgéppel 7-10 percig dagasztjuk. Táltól elváló, közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük.
- Ha a tésztánk megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kb. fél centis vastag téglalapra nyújtjuk. Pizzavágóval vagy éles késsel 8 egyforma részre vágjuk. Megkenjük mustárral, a közepére ráhelyezzük a virslit és két oldalán felcsíkozzuk a tésztát. Majd keresztbe, a virsli felett összefonjuk, a végeket alátűrjük.
- A kifliket sütőpírral kibélelt tepsire helyezzük, megkenjük felvert tojással és 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
gyönyörűűűű! Nyelek nagyokat..)
VálaszTörlésde régen sütöttem hasonlót....
Köszönöm Mamka :) Nálam is volt egy hosszabb szünet, de mostanában újra hetente készítem :)
TörlésHasonló már nálunk is készült, és igen nagy sikere volt. Kis formásak lettek a kiflijeid. :)
VálaszTörlésEsetleg ha van kedved játszani a 67. VKF! kiírásának tökéletesen megfelelne ez a kifli, szívesen látnálak vele az összefoglalóban :) Bővebb információt a következő linken olvashatsz: http://abroszra-valo.blogspot.ro/2014/10/vkf-67-fordulo-kelt-teszta-ezer-arca.html