Egy könnyű és gyors vacsorára vágytam, egyszer olvastam a Nők Lapjában hasonlót, gondoltam kipróbálom. Lánykám lelkes segítőm volt :) A végeredmény nagyon finom, a tölteléket variálhatjuk is :) Melegen szaftos, hidegen szebben szeletelhető.
- 8 nagyobb burgonya
- 30 dkg trappista sajt
- 15 dkg szeletelt bacon
- 2 dl tejfől
- 2 tojás
- só, bors
- 2 szál újhagyma
- A burgonyát megmossuk, a felső harmadukat levágjuk. Egy kanállal kivájjuk a belsejüket. Fóliával bélelt tepsibe tesszük.
- A bacont apróra vágjuk, majd beleszórjuk a kivájt burgonyába. Előmelegített 170 fokos sütőben fél óráig sütjük.
- A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét és az egyik apróra vágott újhagymát. Fél óra leteltével a sajtos tejfölös szószt belekanalazzuk a burgonyákba és további 10 percig sütjük.
- Kivesszük a tepsit, a burgonyákat megszórjuk a maradék reszelt sajttal és a megmaradt apróra vágott újhagymával. Addig sütjük, míg a sajt elkezd barnulni.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése