- 8 nagy csiperke gomba
- 25 dkg darált hús
- 1 száraz zsemle
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 1/4 kaliforniai paprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- só, bors, csipetnyi pirospaprika
- olaj
- 1/2 csokor petrezselyem
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- A gomba szárát eltávolítjuk, megmossuk. A barna lemezkéket óvatosan kikapargatjuk.
- Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a darálhúst, felkockázott pritamint, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Egy dl vízzel felöntjük és 15 perc alatt puhára pároljuk. Addigra a leve is elfő.
- A zsemlét tejbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, hagyjuk langyosra hűlni. Belekeverjük a felvert tojást és a petrezselyemzöldet.
- A húsmasszával megtöltjük a gombafejeket. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Végül megszórjuk reszelt sajttal és annyi ideig visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon.
Jó étvágyat kívánok!
Jó volt játszani nálad. Most én is indítottam egyet (pályázat címszó alatt). Szép nyereménnyel. Régi recepttel is lehet jönni, csak újra kell megosztani. www.korsocska.blogspot.hu
VálaszTörlésSzeretettel várlak.
Elkészítettem. Itt a link: http://korsocska.blogspot.hu/2015/06/toltott-gomba.html
VálaszTörlésKösz a receptet. Elég, hogy csak jelzem, vagy máskor kérjek előzetes engedélyt a recept felhasználásához?