Imádom a sült oldalast, jöhet bárhol bármikor. Így még nem sütöttem, de ez lett az egyik kedvenc.
- 1,2 kg oldalas
- 1 kg savanyított káposzta
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só,bors, pirospaprika
- Az oldalast megmossuk, majd a csontok mentén bevagdossuk. Ha túl nagy és nem fér be a sütőtálunkba, kettévágjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és pár csipetnyi őrölt pirospaprikával.
- Egy jénai tálba beletesszük a savanyú káposztát. Én előtte egyszer átmostam, túl savanyúnak találtam. A káposztára rátesszük az oldalast.
- Lefedve kb. másfél óráig 180 fokos sütőben sütjük, majd a tetejét levéve pirulásig sütjük tovább. Külön folyadékot nem adtam hozzá.
Nagyon finom lehet! Nekem is jöhet az oldalas és a káposzta is :-) Guszták a képeid :-)
VálaszTörlésCsatlakozom az előttem szólóhoz! :)
VálaszTörlésKöszönöm lányok! :))
VálaszTörlés