· 5 nagyobb alma
· 2 körte
· 3 mandarin
· ½ citrom leve
· őrölt fahéj, szegfűszeg
· 8 evőkanál cukor
· 5 dkg margarin
· 2 evőkanálnyi morzsolt dió
A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a cukrot és közepes tűzön karamellizálni kezdjük. Ha már aranylóan barna, hozzáadjuk a margarint is. Folyamatosan kevergetjük, az elején felhabzik, de miután a margarin feloldódott a cukorban, a karamell bársonyosan sima lesz. Ekkor beletesszük a gyümölcsöket és óvatosan átkeverjük. Megszórjuk fahéjjal, szegfűszeggel, majd belefacsarjuk a citromlevet és lefedve 2-3 percig pároljuk. Ezalatt az alma, körte enyhén megpuhul, levet ereszt. A fedőt levéve átkeverjük, megszórjuk a diódarabokkal és még melegen tálaljuk. Sültek, rántott húsok mellé ajánlom. Hidegen is nagyon finom, tejszínhabot kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése