· 20 dkg rizs
· 2 dl víz
· 5 dl tej
· 10 dkg cukor
· 1 csomag vaníliás cukor
· 1 csipetnyi só
· 1 citrom reszelt héja
· 10 dkg margarin
· 4 dl habtejszín
· 2 dl rózsa vagy málna szörp
· 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
A rizst többször átmossuk, majd 2 dl forrásban lévő vízbe tesszük. A legkisebb lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja, néhányszor óvatosan átkeverjük. Majd hozzáöntjük a tejet, beletesszük a sót, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, valamint a margarint. Lefedve takarékon 8-10 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a főzőlapot és fedő alatt, a gőzben hagyjuk megpuhulni. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt rizshez keverjük. Kelyhes poharakba, kis tálkákba rétegezve szedjük. Legalulra rizs kerüljön, rá egy-két evőkanálnyi szörp, majd a gyümölcsök és így tovább. Felülre gyümölcsök kerüljenek. A fagyasztott gyümölcsszemeket nem kell kiolvasztani. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőszekrénybe, hidegen tálaljuk.
5-6 adag lesz belőle.
5-6 adag lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése