·
25 dkg tepertő
·
4 tojás
·
1 gerezd fokhagyma
·
2-3 evőkanál mustár
·
só, bors
·
1 kiskanál Édes Anna
paprikakrém
·
2 szál újhagyma
·
1/2 fej vöröshagyma
·
2 evőkanál tejföl
·
fél csokor petrezselyem
zöldje
A tepertőt ledaráljuk. A
tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. Félbevágjuk, a tojássárgát egy tálban
villával összenyomkodjuk. A fehérjét apróra felkockázzuk, és mindezeket egy
tálban jól összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük mustárral, sóval, borssal,
zúzott fokhagymával, paprikakrémmel. Végül belekeverjük a két evőkanál tejföl
is. Ha pépesebben szeretjük botmixszerrel összedolgozhatjuk. Végül hozzáadjuk
az apróra vágott petrezselymet és a vékonyra felkarikázott újhagymát,
vöröshagymát. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek
összeérjenek.
Pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Szuper guszta, nagyon nagyon jól néz ki:) Nem ettem még sosem tepertőkrémet, csak pogácsát. Nagyon szépek a fotóid, olyan kívánatosak azok a kenyér szeletek:) Szép hétvégét:)
VálaszTörlésKöszönöm. Én nagyon szeretem, főleg mióta rájöttem, hogy sokkal finomabbat tudok készíteni, mint ami a boltban kapható.
VálaszTörlésImádom a tepertőkrémet, én is szoktam készíteni, de akkor még nem blogoltam. Nagyon guszta és finom.:)
VálaszTörlés