Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. május 5., szombat

Házi tepertőkrém




·        25 dkg tepertő
·        4 tojás
·        1 gerezd fokhagyma
·        2-3 evőkanál mustár
·        só, bors
·        1 kiskanál Édes Anna paprikakrém
·        2 szál újhagyma
·        1/2  fej vöröshagyma
·        2 evőkanál tejföl
·        fél csokor petrezselyem zöldje


A tepertőt ledaráljuk. A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. Félbevágjuk, a tojássárgát egy tálban villával összenyomkodjuk. A fehérjét apróra felkockázzuk, és mindezeket egy tálban jól összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük mustárral, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, paprikakrémmel. Végül belekeverjük a két evőkanál tejföl is. Ha pépesebben szeretjük botmixszerrel összedolgozhatjuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a vékonyra felkarikázott újhagymát, vöröshagymát. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítóssal tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánok!



3 megjegyzés:

  1. Szuper guszta, nagyon nagyon jól néz ki:) Nem ettem még sosem tepertőkrémet, csak pogácsát. Nagyon szépek a fotóid, olyan kívánatosak azok a kenyér szeletek:) Szép hétvégét:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Én nagyon szeretem, főleg mióta rájöttem, hogy sokkal finomabbat tudok készíteni, mint ami a boltban kapható.

    VálaszTörlés
  3. Imádom a tepertőkrémet, én is szoktam készíteni, de akkor még nem blogoltam. Nagyon guszta és finom.:)

    VálaszTörlés