Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. január 11., kedd

Mustáros mézes tarja tepsis burgonyával



·     5-6 szelet sertéstarja
·      1 evőkanál mustár
·      1-2 evőkanál méz 
·     só, bors
·     2 közepes fej hagyma
·     2-3 gerezd fokhagyma
·     olaj vagy zsír
·     kb. fél kiló krumpli

 A húst mossuk meg alaposan, majd egy klopfoljuk ki. A szeleteket beletesszük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, összenyomott fokhagymával bedörzsöljük, , majd hozzáadjuk a mustárt, a mézet, 3-4 evőkanál olajat és az egészet alaposan átdörzsöljük. Hűtőbe tesszük és ebben a pácban hagyjuk állni legalább egy órát. A krumlikat meghámozzuk, majd négybe vágjuk. Ha letelt a pácidő a húst a krumplival együtt sütőtálba vagy tepsibe helyezzük lehetőleg úgy, hogy szeletek egymás mellett és ne egymáson legyenek. A hagymákat megtisztítjuk, negyedeljük, és a húsra tesszük. Fólia alatt 210 fokon kb 50-60 percig pároljuk, majd hústűvel vagy villával ellenőrizzük, hogy puha-e már a hús, ha még nagyon kemény, tovább pároljuk. Ha már kellően puha, levesszük a fedőt, fóliát és készre sütjük. Ez kb még 25-40 perc. Időnként, kétszer-háromszor meglocsoljuk a zsírjával.  Ha a sütőtálunk fedővel rendelkezik, akkor nem kell levenni a fedőt csak az utolsó 10-15 percben. Légkeveréses sütőben elegendő a 200 fok is. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése