- fél kg fejtett bab (nálam fagyasztott)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 -1 paradicsom, paprika
- babérlevél, csipetnyi majoránna
- 1 csapott evőkanál liszt
- só,bors, pirospaprika
- tejföl
- sütnivaló vagy lecsó kolbász a tetejére
- Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feldarabolt paradicsomot, paprikát és a babot, átkevergetjük.
- Felöntjük kb. 1 liter vízzel, picivel több mint ami éppen ellepi. Megsózzuk, beleteszünk 2 babérlevelet, a majoránnát, ízlés szerint borsozzuk. Fedő alatt puhára főzzük.
- Eddig csak fagyasztott babból készítettem, ami kb. egy óra alatt megpuhul. Az elfőtt vizet pótoljuk. A lisztet és a pirospaprikát kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadunk egy fél merőkanálnyit a forró léből, összekeverjük és hozzáöntjük a megpuhult babhoz. Kevergetve besűrítjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd belekeverünk 2-3 kanálnyi tejfölt.
- A kolbászt karikákra vágjuk és kevés zsíron megpirítjuk. Még forrón a főzelékre szedjük és friss kenyérrel tálaljuk.
Csodás étek. Igazán szeretem. Főleg friss kenyérrel (Persze, persze! Úgy nem lenne szabad.) :)
VálaszTörlésHű de nagyon guszta!
VálaszTörlés