Nagy kedvenc, csülök. Jöhet bármikor, bármilyen formában, most ropogósan, francia salátához hasonló majonézes salival :) Napokig bírom enni és miután elfogyott, repetáznék. :))
- 1 füstölt csülök, 3 gerezd fokhagyma, csipetnyi majoránna
- a salátához zöldségek, nálam burgonya, répa, brokkoli, karfiol, kukorica, zöldborsó, alma, hagyma
- 1 tojás, 1 kk. mustár és kb.1 dl extra szűz olívaolaj a majonézhez
- kb. 5 dl tejföl
- só, bors
- A füstölt csülköt fokhagymás, majoránnás vízben, kuktában puhára főzzük, vigyázva, hogy ne essen szét. Ha már puha, kivesszük a főzővízből, ha kissé kihűlt kivesszük belőle a csontokat. Tepsibe vagy jénaiba helyezzük és grill funkción a tetejét 20-30 perc alatt 200 fokon ropogósra sütjük.
- A salátához fagyasztott zöldségeket használtam. Bő, sós vízben pár perc alatt megfőztem, majd lecsepegtettem és hagytam hűlni.
- Majonézt készítettem, a tojássárgát elkevertem a mustárral és lassan adagolva hozzá az olajat, folyamatosan kevergettem. Akkor jó, ha a majonéz elválik a tál oldalától. Végül ízesítettem borssal, sóval és belekevertem a tejfölt.
- Végül a kihűlt, főtt zöldségekhez keverjük a tejfölös majonézt, belekockázzuk az almát, a felaprózott hagymát. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése