Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. november 18., szerda

Tonhalas tojásos szendvicskrém


Nagyon szeretjük a kenyérre kenhető kencéket, kedvenc a halkrém, most kicsit másképpen készítettem. A héten újráznom kellett, annyira ízlett mindenkinek. :) Ropogós friss kenyérrel vagy pirítóssal.......isteni!

  • 1 tonhal konzerv
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál mustár
  • 2 kanál tejföl
  • 10 dkg vaj
  •  2 szál zöldhagyma
  • só, bors
  • citrom, olívabogyó, pritamin paprika

  1.  A tojásokat keményre főzzük, ha kihűlt megpucoljuk, villával összenyomkodjuk. A hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, a paprikát apró kockákra vágjuk. 
  2.  Egy keverőtálban összekeverjük a tonhalat, tojást, hagymát, paprikát, mustárt, tejfölt, puha vajat. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, frissen facsart citromlével bolondítjuk. 
  3. Tálalás előtt legalább egy óráig hűtőben pihentetjük, így az ízek jól összeérnek. Pirítóssal kínáljuk. A tetejét félbevágott olívabogyóval, citromkarikával, paprikával díszítjük. 

























































1 megjegyzés: