· 1 kg burgonya
· 4 nagy fej gomba
· 4 fej vöröshagyma
· 1 csirkemell (50 – 60 dkg)
· 5 tojás
· 3 dl főzőtejszín
· 2-2,5 dl tejföl
· só, bors, fokhagyma granulátum
· fél csokor petrezselyem zöld, vagy szárított petrezselyem
· 20 dkg reszelt ementáli vagy trappista sajt
· olaj a sütéshez
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük 2-3 csipetnyi fokhagyma granulátummal és legalább egy óráig pihentetjük. Azért nem használtam friss fokhagymát, hogy a sütés közben ne égjen meg.
A krumplikat héjában megfőzzük, meghámozzuk és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, vékonyan felkarikázzuk, majd egy kevés olajon üvegesre pároljuk, enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, félbevágott, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt közepes lángon 5 percig pároljuk, majd félretesszük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a csirkemell darabkákat hirtelen megsütjük.
A tojásokat egy tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, tejfölt, sózzuk, ízesítjük borssal, petrezselyemmel, fokhagymával és belekeverjük a reszelt sajt felét is.
Előveszünk egy felfújtformát, vagy egyéb hőálló tálat és elkezdjük lerakni a hozzávalókat. Legalulra elrendezgetjük a krumplikarikákat, erre jön a hagymás gombás ragu, majd a csirkemell. Erre ráöntjük a tejszínes sajtos keveréket és tetejére rászórjuk a maradék sajtot.
180 fokon sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése