· 25 dkg főtt hús
· 10 dkg füstölt sonka
· 4 közepes méretű csemege uborka
· 3 főtt tojás
· só, bors, cukor
· frissen facsart citromlé
· ½ fej vöröshagyma, vagy 2-3 szál újhagyma
A hús lehet sertés vagy szárnyas egyaránt. Én főtt karajt tettem bele, húslevest főztem, jó sok húsos csontból, azt használtam most fel. A főtt húst kockákra vágjuk, a sonkát, illetve uborkát nagyon vékony csíkokra. A tojásokat félbe, majd vékony karikákra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és szintén nagyon vékony karikákra vágjuk.
Elkészítjük a majonézt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukorral édesítjük, majd ízesítjük egy kevés citromlével. Az alapanyagokat egy tálban lazán összekeverjük és tálalás előtt legalább 2 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük, hogy az ízeknek legyen ideje jól összeérni. Hidegen kínáljuk.
És egy savanykás alma apróra kockázva- de finom is!
VálaszTörlés