Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. február 14., kedd

Frankfurti saláta




·        5 vékony szál füstölt virsli
·        10 dkg füstölt sonka
·        4 közepes méretű csemege uborka
·        4 főtt tojás
·        só, bors, cukor
·        frissen facsart citromlé
·        3 közepes főtt krumpli
·        ½ fej vöröshagyma
·        majonéz


A krumplikat héjában megfőzzük, majd ha kihűltek kis kockákra vágjuk. A főtt tojásokat félbe, majd vékony karikákra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és szintén nagyon vékony karikákra vágjuk. A virslit, uborkát felkarikázzuk. A füstölt sonkát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítjük a majonézt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukorral édesítjük, majd ízesítjük egy kevés citromlével. Az alapanyagokat egy tálban lazán összekeverjük és tálalás előtt legalább 2 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük, hogy az ízeknek legyen ideje jól összeérni. Hidegen kínáljuk. Reggelire, vacsorára, melegszendviccsel kísérve nagyon finom eledel. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése