· 5 vékony szál füstölt virsli
· 10 dkg füstölt sonka
· 4 közepes méretű csemege uborka
· 4 főtt tojás
· só, bors, cukor
· frissen facsart citromlé
· 3 közepes főtt krumpli
· ½ fej vöröshagyma
· majonéz
A krumplikat héjában megfőzzük, majd ha kihűltek kis kockákra vágjuk. A főtt tojásokat félbe, majd vékony karikákra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és szintén nagyon vékony karikákra vágjuk. A virslit, uborkát felkarikázzuk. A füstölt sonkát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítjük a majonézt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukorral édesítjük, majd ízesítjük egy kevés citromlével. Az alapanyagokat egy tálban lazán összekeverjük és tálalás előtt legalább 2 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük, hogy az ízeknek legyen ideje jól összeérni. Hidegen kínáljuk. Reggelire, vacsorára, melegszendviccsel kísérve nagyon finom eledel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése