- 1 filézett csirkemell (kb. 80-90 dkg)
- 10-12 dkg étkezési keményítő
- só, bors
- 3 tojás
- kb. 1,5 dl olaj a sütéshez
Az szósz hozzávalói:
- 1,5 dl méz (nálam repce méz)
- 8 evőkanál ketchup
- 6 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál Worcestershire szósz ( csak azért, mert szeretem)
- 2,4 dl almaecet
- 3 gerezd fokhagyma
Ezt a finomságot a sült rizs receptjéhez hasonlóan Trollanyu oldalán találtam. Azt hiszem a rántott sajt mellett ez lesz az egyik fő kedvencem. :) Nagyon könnyen elkészíthető, aki szereti a kínai ételeket, ebben nem fog csalódni. Az eredeti recepthez képest annyiban tértem el, hogy az öntethez csak mézet használtam, valamint egyből dupláztam a mennyiséget. Sült rizzsel tálaltam, a receptjét ITT találjátok.
- A csirkemell filéket megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Beleforgatjuk az étkezési keményítőbe, majd belemártjuk a felvert tojásba. Serpenyőben közepesen forró olajban 2 perc alatt mindkét oldalát elősütjük, tűzálló tálba szedjük.
- A szósz összevalóit összekeverjük. A mézt egy kis láboskában melegítettem, majd belekevertem a többi hozzávalót.
- A szósz háromnegyedét ráöntjük a csirkefalatokra és 180 fokos sütőben néhányszor átforgatva 30-35 perc alatt készre sütjük.
- A maradék szószt 3-4 percig forralva besűrítjük. Tálaláskor igény szerint a húsra locsoljuk.
Jó étvágyat kívánok!
De guszta, és finom is lehet! Mi is szeretjük a hasonlóféle ételeket :-)
VálaszTörlésHuhh! Nézni is gyönyörűség hát még ...
VálaszTörlésBoldog Nőnapot! :)
MJ! :) Köszönöm. :)
TörlésHú de jól néz ki! Nagyon finom zamatos lehet.
VálaszTörlésKöszönöm. Igen, nagyon szaftos, nem száraz. Így bármikor megeszem a csirkemellet. :)
TörlésNagyon nagyon guszta. Alapvetően nem nagyon kedvelem a csirkemellet,de így biztos jöhetne. :)
VálaszTörlés