Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. március 4., szerda

Paradicsomos sajtos gombás tészta


  • 30 dkg tészta
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg  konzerv paradicsom
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só, bors, oregánó, bazsalikom, cukor
  • olaj
  • reszelt sajt 
 
  1.  A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. Néhányszor átforgatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, egész paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel. Fedő alatt 10-15 perc alatt készre pároljuk.
  3. Tálaláskor a tésztára kanalazzuk a gombaragut, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.






2 megjegyzés: