- 1 kisebb filézett csirkemell ( kb 60-70 dkg)
- 20 dkg gomba
- 1/4 kaliforniai paprika
- egy fél csokor medvehagyma
- só, bors
- 2-3 csipetnyi curry
- 1 vöröshagyma
- 1 kiskanál liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dl 20 %os tejföl
- A csirkemellet megmossuk, 5-6 vékony szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy vajjal kikent teflon serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
- A serpenyőbe dobjuk a vajat, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, gombát és medvehagymát. Ízesítjük sóval, borssal, curryvel, majd beletesszük a csirkemell szeleteket. Felöntjük kb. egy deci vízzel és fedő alatt takarékon 6-10 perc alatt puhára pároljuk.
- A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a puhára főtt husira borítjuk. Lazán átkeverjük és egyet rottyantunk rajta. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
Ez az! Ideje volna elballagnom medvehagymát szedni! :)
VálaszTörlés