Mindenféle pizzát sütök itthon, nagyrészt abból, mi lapul itthon a kamrában, hűtőben. Négysajtos pizzát eddig csak pizzériában ettem, nagy kedvenc, nem is értem miért nem készítettem itthon korábban. Most felkészültem rá, vettem sajtokat amiket szeretek és még ki is tudok fizetni :) Igazi ízorgia lett a vége, mondanom sem kell, gyorsan elfogyott.
A pizzatésztán nem változtattam, receptjét itt megtaláljátok: Pizzatészta
Az adagok két nagy pizzára vonatkoznak.
Sajtok:
- 30 dkg trappista vagy ementáli sajt
- 25 dkg feta vagy fehér krémsajt (nálam feta)
- két mozzarella sajt
- 15 dkg füstölt sajt (nálam ementáli)
Hozzávalók:
- pizzakrém vagy ketchup, utóbbi esetében szárított oregánó, bors, bazsalikom
- A megkelt, kinyújtott tésztát megkenjük pizzakrémmel, vagy ketchuppal. Utóbbi esetben még megszórjuk szárított oregánóval, borssal, bazsalikommal.
- Elrendezgetjük rajta a sajtokat, úgy, hogy ha cikkekre vágjuk mindenhova jusson mindenféle sajtból. A tetejét megszórjuk némi oregánóval és 220 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Mivel volt itthon friss medvehagymám, azt is rászórtam.
Jaj de guszta, nagyon finom lehetett a különböző sajtokkal :-) Itthon én is szoktam sütni, mindenféle feltétekkel, de Ilyet még nem csináltam és nem is ettem :-)
VálaszTörlés