- fél kg csirkemáj
- 3-4 evőkanálnyi libazsír
A máj általában megosztja az embereket, van aki imádja, van aki rá sem tud nézni. Én az előbbiek táborát erősítem, minden formáját szeretem, rántva, sütve, hidegen melegen. A libamáj a kedvencem, de az ára miatt sajnos ritkábban kerül az asztalra, mint szeretném. Így marad a csirkemáj :)
- A csirkemájat megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, megmossuk, lecsepegtetjük.
- Egy teflon serpenyőben, közepesen forró zsírban 6-8 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
- Kis tálkákba szedjük, ráöntjük a zsírt, hagyjuk kihűlni. Pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk.
Én is a májrajongók táborát erősítem, finomat főztél! :-)
VálaszTörlésNagyon guszta! Libamájat még nem ettem, de a csirkemáj nekem is kedvencem!
VálaszTörlés