- 1 kg csirkecomb (nálam most filézett)
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 paradicsom, paprika
- só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
- 2 csipetnyi szárított kakukkfű ( elhagyható)
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejföl
- olaj
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd a felkockázott husit. Fehéredésig pirítjuk.
- Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával. Belekeverjük a többi fűszert is, ízlés szerint. Az alapreceptben nincs kakukkfű, de nálunk nagyon bevált.
- Felöntjük kb. annyi vízzel ami ellepi. Kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk a husit. Az elfőtt vizet pótoljuk.
- Ha megpuhult a hús, 2 csapott evőkanál lisztből és kb 2 dl vízből habarást készítünk, hozzáadunk 2 nagy evőkanál tejfölt és csomómentesre keverjük.
- A forró szaftból egy merőkanálnyit hozzákeverünk, ezzel hőkiegyenlítünk, így biztos nem lesz csomós a szaftunk. Ha szükséges, utánaízesítünk, nálam a só, bors mindig újra játszik....:)
- Végül a lisztes, tejfölös habarással besűrítjük a paprikást.
- Nokedlivel tálaljuk, a tetejére igény szerint tejföl locsolunk.
A nokedlihez 20 dkg lisztet, 2 tojást, sót és kb. 1,5 dl vizet csomómentesre keverünk. Lágy tésztát kapunk. Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk, a nokedliszaggatót a víz felé tesszük és egy fakanál segítségével a forrásban levő vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljöttek a felszínre, készen is van. Kiszedjük, folyó vízzel átmossuk és tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése