Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2015. október 7., szerda

Hagymás kolbászos párnácskák





























A gyerekeim imádják a péksüteményeket, de a boltiból egy kicsit elegem lett. Azon túl, ki tudja mi van igazából benne, csak frissen finom, pár óra múlva a tésztája kb. mint a gumi,  másnapról már nem is beszélve. Szóval inkább jöjjenek a házi finomságok. Újra! :)) Vacsira, iskolába tízóraira vagy uzsonnára kiváló!
  • 60 dkg liszt
  • fél tasak szárított élesztő (6 g)
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • 3 dl kefir
  • egy  kiskanál só
  • 15 dkg margarin
  • bors
  • 2 szál újhagyma
  • olaj
  • 1 szál puha parasztkolbász
  • reszelt sajt a tetejére

  1.  A hagymát apró karikákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük az élesztőt, tojást, kefirt, a lágy margarint és a dinsztelt hagymát. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Az egészet kézzel átgyúrjuk, majd robotgéppel 7-8 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. Lágy, enyhén ragadós tésztát kapunk. 
  3. Letakarva duplájára kelesztjük. 
  4. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szabunk. A kolbászt felkarikázzuk, 2-3 db-ot ráhelyezünk egy korongra, egy másikkal befedjük, a széleit lenyomkodjuk. 20 percig pihentetjük.
  5. Lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük. 

















































Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése