- 1 kisebb tök
- 50 dkg darált pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma és egy kisebb a tetejére
- 1 paradicsom
- 4 közepes burgonya
- 12 dkg rizs
- 1 tojás
- 15 dkg sajt (nálam dán fehér sajt)
- 3 dl 12%-os tejföl
- só, bors, pirospaprika, lestyán
- 1 szál újhagyma tálaláskor
- olaj
- A tököt megpucoljuk, a belsejét kanállal kikaparjuk, vékonyan felkockázzuk, megsózzuk.
- A rizst enyhe sós vízben félpuhára előfőzzük, félretesszük. A burgonyákat héjában megfőzzük, majd ha kihűltek megpucoljuk és karikákra vágjuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, a hagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és két csipetnyi lestyánnal. Kevés vizet adunk hozzá és fedő alatt 10 percig pároljuk, majd belekeverünk kb. 1 dl tejfölt.
- A maradék tejfölben elkeverjük a tojást.
- A római tálat beolajozzuk vagy kikenjük margarinnal, majd rétegesen lerakjuk a hozzávalókat. Alulra kerül a burgonya, tök fele, az egész hús, rizs, a tojásos tejföl fele. Sózzuk, borsozzuk, pici lestyán majd rámorzsoljuk a sajtot. Erre jön a következő réteg burgonya, tök. Beborítjuk a maradék tejföllel, a tetejére helyezzük a paradicsomkarikákat és a vékonyra szeletelt hagymát.
- Hideg sütőbe toljuk és 180 fokon tetővel együtt 30-35 percig sütjük. A teteje nélkül további 10 percig pirítjük.
- Tálaláskor megszórjuk karikákra vágott újhagymával.
Jó étvágyat kívánok!
De finom lehet! Szeretem az ilyen egytálételeket :-)
VálaszTörlésHű, de jól néz ki! Játék van nálam. Régi recepttel is jöhetsz.
VálaszTörlés