A sok húsos étel után jólesett tésztát enni. Ez az első pesztós próbálkozás, nagyon ízlett. Legközelebb sajátból készítem :) Sokan parmezánnal készítenék, de az edami elérhetőbb áron van és így is nagyon finom lett. Nehéz fotózni, ezt most nézzétek el nekem....:)
- kb. 30 dkg spagetti
- 20 dkg pesztó (Aldi)
- 2 dl 20%-os főzőtejszín
- só, bors, citrom
- 10 dkg reszelt sajt ( nálam edami)
- olívaolaj
- 1 kisebb paradicsom, 3 szál újhagyma
- Két újhagymát felkarikázunk és kevés olajon megfuttatunk. Hozzáadjuk a pesztót, tejszínt, reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nem forraljuk fel, csak forrósítjuk.
- A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, hideg folyó vízzel átmossuk, lecsepegtetjük.
- A még meleg tésztára kanalazzuk a forró mártást. Paradicsomkockákkal, hagymakarikákkal megszórjuk a tetejét, ráfacsarunk pár csepp citromlevet és már tálalhatjuk is. Citromkarikával díszíthetjük.
Ez nagyon finom lehetett! Pesztós tésztás én is csak egyszer ettem még, és az is bolti volt :-)
VálaszTörlésFinom, még ha nem is látványosan! :)
VálaszTörlésMindent az ízlelőbimbóknak :D
Törlés