Az első ribizlieltevésem, nagyon finom lett! Anyukámtól kaptam 3 kg megtisztított ribizlit, lefagyasztani nem szerettem volna, így dzsem lett belőle. Hogy még egészséges legyen nádcukorral készítettem, de persze sima kristálycukorral is lehet. Kis fűszerrel megbolondítva igazi különlegesség, palacsintába, sültek mellé mártásként ajánlom.
- 3 kg ribizli
- kg-ként 60 dkg nádcukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- két csipetnyi őrölt gyömbér
- 2 zacskó Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
- fél liter víz
- A megtisztított ribizlit alaposan átmostam, beletettem egy nagy lábosba.
- Hozzáadtam a cukrot, fahéjat, gyömbért, dzsemfixet és fél liter vizet.
- Közepes lángon melegítettem, forraltam, majd a tetején keletkezett habot leszedtem.
- 10 percig főztem, majd fertőtlenített befőttes üvegekbe szedtem. Fontos, hogy az üvegek tele legyenek! Fóliával majd csavaros kupakkal lefedtem és 5 perce fejtetőre állítottam az üvegeket. Kihülés után mehetnek is a helyükre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése