- kb 60 dkg filézett csirkemell
- 4-5 rózsa brokkoli
- ízlés szerinti fűszerkeverék (nálam most mexicói)
- kb 20 dkg reszelt edami vagy trappista sajt
- olaj
- paradicsom a tálaláshoz
- A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd 3-4 szeletre vágjuk. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és legalább 10 percig pihentetjük.
- Ezalatt a brokkolit enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük.
- Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk és közepes lángon a hús mindkét oldalát megsütjük. Egyszer megfordítva, oldalanként kb 4-5 perc.
- Egy hőálló tálat kikenünk a megmaradt zsiradékkal, belerakjuk a megsült csirkemellet. Ráhalmozzuk a brokkolit, rászórjuk a sajtot és 180 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad. Köretnek krumplipürét, sült krumplit ajánlok, én paradicsommal fogyasztottam. :)
Finom lehetett! És már a színe is meghozza az ember étvágyát :-)
VálaszTörlés