· 40 dkg sertésvelő
· 2 tojás
· liszt, zsemlemorzsa
· só
· olaj a sütéshez
Nagyon szeretem a velőt, de eddig csak csontból kikanalazott főtt velőt, vagy hagymás, fokhagymás zsírban megsütött, forró pirítósra kent változatot ettem, készítettem. A minap kedvenc férjem „zsákmányolt” vagy fél kiló sertésvelőt és kérte, hogy rántsam ki, higgyem el, nagyon finom lesz. Kezdetben azt hittem, hogy nehéz lesz, csúszik, nyálkás, hogyan fogom én ezt bepanírozni, de nagyon hamar rájöttem, hogy nem kell nagy tudomány hozzá. Ami fontos, hogy a velőt a hártyájától alaposan tisztítsuk meg, majd szedjük rózsákra, sózzuk meg és hagyjuk állni kb. 10 percig.
A panírozás a hagyományos sorrendben zajlik, liszt, enyhén sózott, felvert tojás, majd zsemlemorzsa. Bő, forró olajban közepes lángon aranybarnára süssük mindkét oldalát, oldalanként kb. 2-3 perc. Nagyon-nagyon finom, belül lágy, omlós, kívül ropogós finomság lesz belőle. Sült krumplival, hagymás tört burgonyával vagy pürével tálaljuk. Majonézt kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése