Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. január 31., kedd

Hamburger



·         50 dkg  darált sertéshús
·        50 dkg darált marhahús
·        2 tojás
·        1 evőkanál zsemlemorzsa
·        1 közepes fej vöröshagyma
·        2 gerezd fokhagyma
·        só, bors
·        1 kiskanál őrölt pirospaprika
·        2-3 csipetnyi őrölt kömény
·        olaj a sütéshez

Zöldségek: paradicsom, saláta, csemege uborka, kígyó uborka, lilahagyma

Hamburgerzsemle, ketchup, mustár

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon, gyakori kevergetéssel üvegesre pároljuk, enyhén megpírítjuk. Ha már majdnem kész, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és további fél percig kevergessük. Majd tegyük félre, hagyjuk kihűlni. A kétféle darált húst tegyük egy nagyobb tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojásokat, a többi fűszert, zsemlemorzsát majd a hagymát is. Alaposan keverjük össze, legjobb kézzel átgyúrni az egészet. Fedjük le és legalább 2 órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Kézzel formázzunk fél tenyérnyi lapos pogácsákat és bő, forró olajban, közepes lángon süssük meg mindkét oldalát.

A fűszerek helyett ajánlani tudom a Lucullus Fasírt fűszerkeveréket, ebben az esetben 1 kg húshoz keverjünk 1 zacskó fűszerkeveréket, két tojást, 1 evőkanál zsemlemorzsát, valamint
1 közepes fej vöröshagymát, olajban párolva. Nagyon finom ízű pogácsákat lehet belőle sütni. Külön sózni nem kell.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a hamburgered! A "mekié" elbújhat mellette nyugodtan!:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Roza! Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. Legközelebb a zsemlét is megsütöm házilag, úgy lesz majd az igazi :-)

    VálaszTörlés