· 60 dkg csirkemell
· só, bors
· csipetnyi gyömbér
· 2-3 csipetnyi pirospaprika
· 1 gerezd fokhagyma
· 1 evőkanál méz
· 20 dkg reszelt sajt
· olaj a sütéshez
A csirkemellet megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Beletesszük egy mélyebb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a fűszerekkel, 4-5 evőkanálnyi olajat adva hozzá. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük és ebben a pácban hagyjuk legalább 2 órán keresztül. Utána egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk és közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük a csirkemell filéket, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Burgonyapürével tálaljuk.
Karamelles almamártás:
· 1 kg alma
· 5 dkg margarin
· ½ citrom leve
· 6 evőkanál cukor
· 3-4 csipet őrölt fahéj
· 2 csipet őrölt szegfűszeg
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a cukrot és közepes tűzön karamellizálni kezdjük. Ha már aranylóan barna, hozzáadjuk a margarint is. Folyamatosan kevergetjük, az elején felhabzik, de miután a margarin feloldódott a cukorban, a karamell bársonyosan sima lesz. Ekkor beletesszük az almakockákat és átkeverjük. Ízlés szerint megszórjuk fahéjjal, szegfűszeggel, majd belefacsarjuk a citromlevet és lefedve 2-3 percig pároljuk. Ezalatt az alma enyhén megpuhul, levet ereszt. A fedőt levéve átkeverjük és további 1-2 percig pároljuk. Még melegen tálaljuk, a sült csirkemellel, burgonyapürével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése