· 25 dkg finomliszt
· 2 tojás
· 12 dkg gomba (szár nélkül)
· 15 dkg füstölt sonka
· kb. 3 evőkanál olaj
· 1 csapott evőkanál só
· bors, morzsolt majoránna
· fél csokor petrezselyem zöld
· kb. 15 dkg reszelt sajt
· 2 dl tej
· 1 csomag sütőpor
· margarin a forma kikenéséhez
· margarin a forma kikenéséhez
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, majd vékonyan szeleteljük. A sonkát kis kockákra vágjuk és egy kevés olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majoránnát, apróra vágott petrezselymet. Fedő alatt 4-5 perc alatt puhára pároljuk, majd a fedőt levéve addig pároljuk tovább, hogy a levét elfője. Ha elkészült, félretesszük hűlni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formákat kikenjük margarinnal. .Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport. Egy kis tálban a felvert tojással elkeverjük a tejet, majd a száraz keverékbe öntjük, lazán csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a hagymás gombás sonkás ragut és könnyedén átkeverjük. Sűrű, de még folyékony állagú tésztát kapunk. A masszát formákba öntjük, tetején megszórjuk reszelt sajttal és 25-30 alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése