· 50 dkg liszt
· 20 dkg margarin
· 1 tojás
· 1 csomag sütőpor
· kb. 2 dl tejföl
· 1 csapott evőkanál só
A sajtkrémhez: 25 dkg sajt, 15 dkg margarin, 1 kiskanál pirosarany
A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd két részre osztva, vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A krémhez a margarint enyhén megolvasztjuk, majd összekeverjük a reszelt sajttal, pirosarannyal. Mindkét lapot megkenjünk a sajtkrémmel, majd szorosan felcsavarjuk. Fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt megszilárdul annyira, hogy vékonyan szeletelhető legyen. . Sütés előtt kb. 3 mm vékony szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Ha nem akarjuk mindkét rudat egyszerre kisütni, az egyiket tegyük a fagyasztóba. Félig kiengedett állapotban felszeletelve a későbbiek során is süthető, fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése