·
1,5 kg csont nélküli sertéstarja
·
kb. 5-6 evőkanál zsír
·
1 dl tej
·
4 gerezd fokhagyma
·
só, bors,
·
sült hús fűszerkeverék
Sokféle sült
húst sütöttem életem során, de egyben még soha nem próbáltam. Egy kicsit
izgultam is, hogy biztosan átsüljön, egy kívül ropogós, belül puha, szaftos
húst szerettem volna végeredményül, ezért a biztonság kedvéért kettévágtam. Legközelebb
nem fogom, szerintem nem szükséges, gyönyörűen megpuhul, átsül…….
A tarját
megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával,
valamint a fűszerkeverékkel. Lefedve,
hűtőszekrényben legalább 3 órán át pihentetjük.
Egy tepsit kizsírozunk, beletesszük a húst, köré néhány kanálnyi zsírt, majd beleöntjük a tejet és fóliával
légmentesen lefedjük. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 2 órán át pároljuk,
majd a fóliát levéve pirulásig sütjük. Melegen
burgonyapürével tálaltam, bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá. Másnap
hidegen felszeletelve, friss, ropogós zsíros kenyérre pakolva mennyei lakoma!
Jó étvágyat
kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése