Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. december 19., szerda

Tejszínes-sajtkrémes gombás csirkeragu





·        1 kg alsó csirkecomb és csirke szárny felesben
·        4 nagy fej gomba
·        2 dl főzőtejszín
·        10 dkg natúr sajtkrém
·        2 fej vöröshagyma
·        2 gerezd fokhagyma
·        só, bors, morzsolt majoránna
·        ½ kiskanál pirospaprika
·        1 csapott evőkanál liszt, olaj
 


A combokat, szárnyat megmossuk, a szárnyakról a vékonyabbik szárnyrészt levágjuk, a cicusunk nagyon fog neki örülni :-) Majd  a szárnyakat a porcnál ketté vágjuk.  A vöröshagymát apró kockára vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban kevés olajon lassú tűzön megdinszteljük, majd rádobjuk a csirkehúst. Fehéredésig pirítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, két-három csipetnyi majoránnával. Jól átkeverjük, beletesszük a zúzott fokhagymát is. Majd a tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük kb. 2 dl vízzel.

Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, kb. fél óra, hozzáadjuk a megtisztított és nagyobb darabokra vágott gombát is. További 10 perc  után hozzáadjuk a tejszínt és a sajtkrémet is. A főzés során esetlegesen elfőtt vizet pótoljuk, de nem biztos, hogy szükséges. Lassú tűzőn egyszer felforraljuk. Egy kanálnyi lisztet kevés vízzel csomómentesre keverünk és ezzel besűrítjük a ragut.  Főtt rizzsel vagy tésztával tálaljuk . 

Jó étvágyat kívánok!




1 megjegyzés: