·
1 kg alsó
csirkecomb és csirke szárny felesben
·
4 nagy fej gomba
·
2 dl
főzőtejszín
·
10 dkg natúr sajtkrém
·
2 fej vöröshagyma
·
2 gerezd fokhagyma
·
só, bors, morzsolt
majoránna
·
½ kiskanál pirospaprika
·
1 csapott evőkanál liszt, olaj
A combokat, szárnyat megmossuk, a szárnyakról a vékonyabbik szárnyrészt
levágjuk, a cicusunk nagyon fog neki örülni :-) Majd a szárnyakat a porcnál ketté vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk. Egy
nagyobb serpenyőben vagy lábasban kevés olajon lassú tűzön megdinszteljük, majd
rádobjuk a csirkehúst. Fehéredésig pirítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük,
sóval, borssal, két-három csipetnyi majoránnával. Jól átkeverjük, beletesszük a
zúzott fokhagymát is. Majd a tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, és
felöntjük kb. 2 dl
vízzel.
Fedő alatt
puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, kb. fél óra, hozzáadjuk a
megtisztított és nagyobb darabokra vágott gombát is. További 10 perc után
hozzáadjuk a tejszínt és a sajtkrémet is. A főzés során esetlegesen elfőtt
vizet pótoljuk, de nem biztos, hogy szükséges. Lassú tűzőn egyszer felforraljuk.
Egy kanálnyi lisztet kevés vízzel csomómentesre keverünk és ezzel besűrítjük a
ragut. Főtt rizzsel vagy tésztával
tálaljuk .
Jó étvágyat
kívánok!
Hmmmm! Guszta! :)
VálaszTörlés