·
25 dkg legalább 3 féle
keményebb sajt
·
50 dkg morzsolt csemege
kukorica ( Bonduelle)
·
só, bors, cukor
·
egy kisebb fej
vöröshagyma vagy 2 szál újhagyma
·
szárított petrezselyem zöld
·
A majonézhez: 2 tojás
sárgája, egy kiskanál mustár, kb. 1
dl olaj, 5
dl tejfől, só, bors, cukor
Életemben
először Kriszta barátnőmnél ettem ilyen salátát, azóta is a rabja vagyok.
Általában melegszendvicsek mellé szoktam készíteni, de bármilyen sült mellé is
illik.
Elkészítjük a
majonézt: két tojás sárgáját a mustárral együtt beletesszük egy mélyebb tálkába
és összekeverjük. Ezután nagyon lassan, óvatosan, szinte csepegtetve folyamatos
kevergetés mellett hozzáadagoljuk az olajat. Nagyon fontos, hogy folyamatosan
kevergessük mert különben a majonéz összeugorhat ( a tojássárga nem veszi
fel az olajat és szétválnak) és akkor újra kell az egészet kezdeni. Ha
belekevertük az összes olajat, óvatosan beleforgatjuk a tejfölt is. Sóval,
borssal, cukorral ízesítjük.
Majd hozzáadjuk
a kukoricát és az apró kockákra vágott sajtokat. Még finomabb, ha füstölt sajtot
is használunk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott hagymát is, és jól
összekeverjük. A tetejét megszórjuk egy kis szárított petrezselyemzölddel.
Tálalás előtt néhány óráig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Finom! Nagyon szeretjük!
VálaszTörlés