·
8-10 kisebb alma
·
mazsola
·
őrölt fahéj
·
cukor
·
eper vagy baracklekvár
Az almákat
megmossuk, magházukat eltávolítjuk, majd egy jénai tálba vagy tepsibe
rendezgetjük őket. A magház helyét megszórjuk fahéjjal, megtöltjük mazsolával
majd a tetejére egy kiskanálnyi lekvárt teszünk. Most eperlekvárt használtam,
de barackkal is isteni finom. A tetejét megszórjuk cukorral és betesszük a 200
fokos előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Még melegen ismét
megszórjuk egy kis fahéjas cukorral.
Sültek mellé
ajánlom, de önmagában desszertnek is mennyei.
Ó, de gyönyörűek! Milyen mennyei illat lehetett a konyhában sütésük közben:))) Már csak ezért is érdemes elkészíteni:)
VálaszTörlésCsodás!Igazi téli csemege, de rég sütöttem!Jó, hogy hoztad a blogba.Köszi!
VálaszTörlés