·
500 g
fagyasztott sóska
·
2 dl tejszín
·
só, csipetnyi bors, cukor
·
1 gerezd fokhagyma
·
1 evőkanál liszt
· fél kg Pick sertés
párizsi, liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz és olaj a sütéshez
· fél kg burgonya
A fagyasztott
sóskát kiengedés nélkül főzni tesszük, és felengedés után még kb. 10 percig
lassú tűzőn pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk, cukrozzuk. Végül felöntjük a tejszínnel. Egy evőkanál
lisztet kevés vízzel csomómentesre keverünk, és besűrítjük a mártást.
Héjában főtt
burgonyával és rántott párizsival tálaltam.
A párizsit kb.
fél cm vastagra szeleteltem, lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába
forgattam és bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.
Az adagokat 5
tagú család révén, dupláztam :-)
Nem maradt véletlenül egy kis tányérkára való? Elszaladok érte!:-)) Imádom a sóskát is a parizelt és a krumplit is! Nagyon guszta!
VálaszTörlés