· 5 dkg füstölt húsos szalonna
· 30 dkg csirkemáj
· 1-2 kanál olaj
· 1 fej vöröshagyma
· 4 gerezd fokhagyma
· 2 sárgarépa,
· 1 gyökér
· 2 nagyobb krumpli
· 1 üveg zöldborsó
· só, bors, pirospaprika
· kb. 3 evőkanál cukor
· petrezselyemzöld
· 50 g tarhonya vagy csipetke
· 4- 5 evőkanál liszt
A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy kevés olajon lassú tűzön kevergetve kiolvasztjuk a zsírját, enyhén megpirítjuk. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd a már megpirult szalonnához és gyakori kevergetés mellett közepes lángon üvegesre pároljuk. A répákat, gyökereket megpucoljuk, felkarikázzuk, a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk. A csirkemájat megmossuk, felkockázzuk. Ha a hagyma már megpuhult, hozzáadjuk a májat, zúzott fokhagymát és átkeverjük, majd lehúzva a lábost a tűzről megszórjuk pirospaprikával. Ezután visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a zöldségeket is. Felöntjük 1.5-2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukorral édesítjük. Amikor félig már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a csipetkét vagy tarhonyát is és fedő alatt készre főzzük. Néhány kanál lisztből és vízből készült habarással besűrítjük, néhány percig takarékon forraljuk, vigyázzunk, mert nagyon könnyen leéghet. Tetejét frissen vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. 8-10 adag lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése