· 40 dkg liszt
· 40 dkg tehéntúró
· 25 dkg margarin
· 2 evőkanál tejföl
· 1 nagyobb fej vöröshagyma
· csipetnyi bors
· 1,5 csapott evőkanál só
· 1 tojás
· 1 tojás a kenéshez
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon lassú tűzőn megpirítjuk. A szobahőmérsékletű lágy margarint egy tálban összegyúrjuk a liszttel, hozzáadjuk a tehéntúrót, a tojást és sót, csipetnyi borst és a már kihűlt hagymát. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett deszkára tesszük. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk majd kis pogácsaszaggatóval vagy egy kis pohárral pogácsákat szaggatunk, rátesszük sütőpapírral bélelt tepsire és a tetejét lekenjük az előzőleg felvert tojással. Ebből az adagból két tepsi pogácsa lesz. 220 fokra előmelegített sütőbe (hőlégkeveréses sütőben 200 fok) tesszük és kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése