· 1 konzerv füstölt sprotni
· 1 konzerv olajos heringfilé
· 1 közepes fej hagyma
· 2 evőkanál margarin (dobozos)
· egy csipetnyi só
· 2 evőkanál citrom
· citrom vagy narancsszeletek a díszítéshez
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A konzerveket kibontjuk, az olajat alaposan lecsepegtetjük, majd a halakat egy lapos tányérra tesszük és villával összenyomkodjuk. Ezután az összes hozzávalót betesszük a turmixgépbe és krémesre turmixszoljuk. A kész halkrémet tegyük egy tálkába, fedjük le és tálalásig tegyük a hűtőszekrénye. A tetejét vékony karikákra vágott citrommal díszítjük.
Pirítóssal, friss házi kenyérrel kínáljuk. A Friss házi kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése