Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. március 22., kedd

Szardíniás zöldbabos gombás pizza




·        egy konzerv olajos szardínia
·        1/2 konzerv szeletelt gomba
·        1/2konzerv vágott zöldbab
·        egy kis fej hagyma
·        10-15  dkg vékony szeletekre vágott csülöksonka
·        15 dkg reszelt sajt
·        két csipetnyi morzsolt oregánó
·        paradicsomos pizzamártás

½ kg lisztből és a többi hozzávalóból elkészítjük a pizzatésztát. Nyújtás után ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire és megkenjük a paradicsomos mártással. Ráhelyezzük a sonkaszeleteket, majd a zöldbabot, gombát is. A szardíniákat egy kistányéron egy villával enyhén feldaraboljuk, majd azt is elrendezgetjük a tésztán. Ezután az egészet megszórjuk a reszelt sajttal, és a vékony karikákra vágott hagymával. Végül megszórjuk a morzsolt oregánóval és behelyezzük a 220 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készen van. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése