· 50 dkg liszt
· 15 dkg margarin
· 3 dkg élesztő
· 1 kiskanál cukor
· 1, 5 evőkanál só
· kb. 2,5 dl tej
· 1 tojás + 1 a kenéshez
· kb. 5 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral és egy kiskanál liszttel melegen helyen felfuttatjuk.
A lisztet a lágy margarinnal jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást és a sót. Jól átgyúrjuk majd a néhány percig robotgéppel dagasztjuk. Viszonylag lágy tésztát kapunk. Ha esetleg túl lágy, ragacsos lenne, egy kis liszt hozzáadásával segíthetünk. Konyharuhával letakarva 1 órán át langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk és sütőpapírral kibélelt vagy vajjal megkent tepsire helyezzük. A kis maradék tésztadarabokból kézzel pogácsákat gyúrunk, azt is a többi mellé tesszük. Ismét letakarjuk és kb. 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, megkenjük a pogácsákat a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A lisztet a lágy margarinnal jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást és a sót. Jól átgyúrjuk majd a néhány percig robotgéppel dagasztjuk. Viszonylag lágy tésztát kapunk. Ha esetleg túl lágy, ragacsos lenne, egy kis liszt hozzáadásával segíthetünk. Konyharuhával letakarva 1 órán át langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk és sütőpapírral kibélelt vagy vajjal megkent tepsire helyezzük. A kis maradék tésztadarabokból kézzel pogácsákat gyúrunk, azt is a többi mellé tesszük. Ismét letakarjuk és kb. 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, megkenjük a pogácsákat a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése