· 2 kiskonzerv sűrített paradicsom
· egy kisebb fej hagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· ½ kiskanál morzsolt oregánó
· csipetnyi szárított bazsalikom
· só, bors
· 1-2 kiskanál cukor
· 3 evőkanál olaj
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és mérsékelt lángon egy kis olajon aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz. Ha a hagyma már kész, hozzáadjuk a zöld fűszereket, zúzott fokhagymát és kb. fél percig kevergetjük, ezalatt a szárított fűszerekből szépen kiolvadnak az ízek, aromák. Nyáron, ha van friss bazsalikomunk, akkor azt használjunk. Néhány levél apróra vágva elegendő. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól összekeverjük és ízesítjük, cukorral, sóval, borssal. Egy-két percig forraljuk, utána készen is van. Mielőtt rákenjük a nyers pizzatésztára, hagyjuk egy kicsit kihűlni. Erre a mártásra jöhetnek a különböző feltétek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése