Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. április 11., hétfő

Burgonyás szalonnás omlett



·        10 tojás
·        1 dl tej vagy főzőtejszín
·        kb.5 dkg füstölt húsos szalonna
·        1 közepes fej hagyma
·        2 közepes fej burgonya
·        só, bors, csipetnyi pirospaprika
·        csipetnyi majoránna
·        petrezselyemzöld
·        3 gerezd fokhagyma
·        reszelt sajt a tetejére


A burgonyákat megmossuk, megpucoljuk, majd kb. 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kevés olajon gyakori kevergetéssel egy teflon serpenyőben kis lángon aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és ezt is megpirítjuk. Ha elkészült, a serpenyőt levesszük a tűzről, megszórjuk a majoránnával, pirospaprikával, beletesszük a zúzott fokhagymát és jól átkeverjük. 
A tojásokat egy tálban villával enyhén felverjük, majd beletesszük a főtt burgonyát, tejet és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet beleöntjük a serpenyőbe. Egyszer jól átkeverjük, hogy minden hozzávaló mindenhova jusson, majd lefedjük és takarékon  kb. 15 perc alatt megsütjük. A fedőt 10 percig ne emelgessük, különben omlettünk összeeshet. Akkor van készen, ha a teteje is megszilárdult már és nem folyik. Ekkor vegyük le a fedőt, szórjuk meg a reszelt sajttal. Ha a sajt enyhén megolvadt, tálalhatjuk  is. Paradicsommal, friss salátával vagy  savanyúsággal kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése