· 1 nagyobb csirkemell
· 1 konzerv őszibarackbefőtt
· 15 dkg trappista vagy edami sajt
· olaj
· só, bors
· 3 gerezd fokhagyma
A csirkemellről lehúzzuk a bőrt, majd egy vékony éles késsel lefejtük a húst a csontról. Kb .1 cm vastag szeleteket vágunk, majd megmossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és néhány kanál olajjal összekeverve egy tálban lefedve legalább egy órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Közben a barackokat, ha túl nagyok, felszeleteljük. Majd egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a csirkemellszeleteket közepes lángon 5-6 perc alatt megsütjük. 2-3 perc oldalanként, egyszer kell átforgatni. Többször forgatni nem szabad, mert akkor a hús nagyon kiszárad. Ha már enyhén aranybarna, készen is van. Ezután a szeleteket áttesszük egy tűzálló tálba vagy tepsibe, a serpenyőből a szaftot ráöntjük, ráhelyezzük a barackszeleteket, megszórjuk az egészet reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük addig, amíg a sajt elolvad. Burgonyapürével, párolt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése