· 1 üveg magozott meggybefőtt
· 6-7 mentalevél
· 2-3 evőkanál tejfől
· 2 csapott evőkanál liszt
· csipetnyi őrölt szegfűszeg, fahéj
· 3-4 evőkanál cukor
A mentaleveleket megmossuk, apróra vágjuk. A meggybefőttet beletesszük egy kis lábosba, hozzáadjuk a mentát, a cukrot, a fűszereket, felforraljuk és kis lángon néhány percig főzzük, hogy a meggyszemek egy kicsit megpuhuljanak. Közben egy kis tálkában a lisztet egy kis vízzel csomómentesen elkeverünk, majd elkeverjük benne a tejfölt is. Ha ezzel elkészültünk óvatosan, kevergetve, nehogy a liszt összecsomósodjon hozzáöntjük a meggyhez és egyszer fellobbantjuk. Tovább nem forraljuk, mert a tejföl összeugrik.
Sültek mellé ajánlom, de hidegen, kis tálkákban tálalva, tejszínhabbal egyaránt nagyon finom. Nyáron friss gyümölcsből is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése