Hozzávalók a tortalaphoz:
· 6 tojás
· 8 púpos evőkanál liszt
· 2 evőkanál kakaópor
· 10 evőkanál cukor
· 1/2 csomag sütőpor
· 2 evőkanál víz
· késhegynyi só
Hozzávalók a krémhez:
· 3 tojás
· 4 púpos evőkanál kakaópor
· 1 tábla étcsokoládé (100 g)
· 35 dkg cukor
· 30 dkg margarin vagy vaj
· 2 evőkanál rumaroma
· egy konzerv őszibarackbefőtt
· 1-2 evőkanál kókuszreszelék a torta tetejére
A tortalaphoz előveszünk egy kapcsos tortaformát és alaposan kivajazzuk az alját, oldalát. A lisztet, a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk. Először a tojás fehérjét félkeményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a cukrot. Majd hozzáadjuk a tojás sárgákat és ezzel is tovább verjük. Végül finom mozdulatokkal kanalanként a lisztes keveréket is a tojáshabhoz kavarjuk. A piskótatésztát beleöntjük a sütőformába és előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 150 fokra és további 25 percig sütjük. Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a piskóta összeesik. Mielőtt kivennénk a sütőből végezzünk tűpróbát, ha a tészta ráragad a tűre, süssük tovább egy kicsit. A formában hagyjuk kihűlni, csak utána vegyük ki. Egy hosszú éles késsel vágjuk 3 lapra. Ezután következik a krém.
A krémhez a tojásokat a cukorral és a kakaóval elkavarjuk, majd gőz fölött gyakran kevergetve kb. 15 perc alatt összefőzzük. A margarint és a tábla csokit egy tálban megolvasztjuk, lehet ezt is gőz felet, én a mikrót használtam most, így gyorsabban elkészült. Míg dermed, többször átkeverjük, így igazán krémes végeredményt kapunk. Végül a két krémet összekeverjük, beletesszük a rumaromát és hagyjuk hűlni, dermedni, többször átkeverjük. A barackokat kb. 1 cm vékony szeletekre vágjuk, és 5-6 szeletet félreteszünk. Amikor a krém már kellően kenhető, a legalsó lapot megkenjük a csokoládékrémmel, sugárszerűen ráhelyezzük a barackszeletek egy részét, erre jön megint egy tortaszelet, csokoládékrém és ismét barack. A tetejére rákenjük a maradék krémet és egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy a torta oldalára is jusson. A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, majd a félretett barackszeletet szépen elrendezgetjük a közepén. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
Kedves Veruskám! Nagyon ügyes vagy!!Gyakran fogom látogatni az oldalt! Köszönöm!
VálaszTörlés